Når våren er her og sommeren nærmer seg, folk går mer og holde ut lenger. Selv om vinteren kan være vakker med mange utendørs aktiviteter, slik at vi fortsatt ser frem til endringene som årstidene tilby. Følelsen av å vite tort gress og bar jord på en solrik vårdag er fantastisk og gir oss masse positiv energi. Våren gir oss ny styrke og vi har energi til å være aktiv lenger i løpet av dagen. Solen påvirker oss med mye vitamin D som gjør oss våken.

Magi våren

Det første virkelige vårdagen kan nesten gjøre underverker i hele sjelen, tror jeg at mange mennesker kjenner seg. Man står opp tidlig og jag for å gjøre en ekstra god lunsj mens du ser opp den litt mindre ryggsekken da, og bokstavelig talt kaster seg ut i naturen. Følelsen er nesten som om du hadde vunnet en jackpot på Folkeautomaten. Vi tar i så mye som vi kan en dag som denne og studere hver busk vi går forbi, hvordan det knopper og vokser i bakken.

Vi er naturlige mennesker

Det har blitt sagt at vi i nord er naturlige mennesker, og setter pris på naturen ekstra. Dette er noe jeg har tenkt på hvordan det er, hvorfor vi ville sette pris på naturen mer enn mange andre. Jeg tror det er to grunner eller ledetråder. Først har vi en uvanlig mengde land i Norden, i motsetning til andre europeiske land som Men vi har også stor forskjell mellom årstidene enn de som bor lenger sør. I f.eks Middelhavet er ikke mye forskjell i naturen mellom sesongene i forhold til Skandinavia. Her har vi veldig klare forskjeller mellom alle fire årstider. Det skjer mye, og vi får endring av klær i både klima og flora. Dette appellerer til oss. Tenk deg hvordan det føles i løpet av våren, sommeren og høsten med alle de skiftende farger. For ikke å snakke om vinteren.

Noe å se frem til

Noen vinterdager kan noen ganger være lang og kjedelig, og vi lurer på hvorfor vi bor her oppe. Men uten vinter vi ikke ville ha så mye å se frem til, og våren har en annen melding – Sommeren er nesten her!