Å stå på ski om sommeren byr på noen ekstra utfordringer, men også utfordringer. En av de mest åpenbare utfordringene, er at solen tar så mye sterkere på den tiden av året. Sterk sol og refleksjonene fra snøen er en livsfarlig kombinasjon dersom man ikke vet å ta sine forholdsregler. Ekstra skummelt blir det ettersom solen og varmen innbyr til svært lette klær. Dermed eksponeres mer hud enn når man går eller står på ski på vinteren. Beskyttende solfaktor i ansiktet er med andre ord ikke på langt nær nok. All eksponert hud må beskyttes for solen utgjør en ekstra trussel, ettersom man ikke kjenner hvordan den brenner i den litt kjøligere luften som strømmer forbi kroppen nHunter_Mountain_Shiobara_Ski_resort,_in_summer_2006år man står utfor bakkene. Og det blir viktigere og viktigere jo høyere over havet man kommer. Tar man for eksempel Klein Matterhorn heisen i Zermatt opp på over 3800 moh så er solen ekstremt sterk.

Glem ikke de viktige solbrillene

Da oppdager man også hvor viktig det er å utstyre seg med skikkelige solbriller under slike forhold. Snøblindhet er ekstremt smertefullt og kan bare forhindres gjennom bruk av skikkelige briller. Også når solen ikke skinner. For midt på dagen er refleksene fra den hvite snøen så sterkt at skader på øynene kan oppstå, selv på overskyete dager om man ikke beskytter seg.

Lyse nordiske kvelder

Men solen skaper jo ikke bare problemer. Spesielt på våre breddegrader er at solen skinner lenger enn lenger syd i Europa. Det gjør at dagene i løypa kan bli lenger og ettermiddagskjøringen helt spesiell. Den lave og bleke ettermiddagssolen gir et lys som er en opplevelse i seg selv. Helt uavhengig av om man står på ski eller sitter i solveggen og nyter en velfortjent after-ski-øl i godt lag. Ikke rart at utlendinger strømmer til sommerskisentre i Norge.