Kan man tenke seg noe mer eksotisk en et skisenter som ligger mer enn et tusen meter over havet, og som har fine snøforhold hele sommeren? Neppe. I alle fall ikke om man er skientusiast, eller et friluftsmenneske som vil gjøre noe annerledes om sommeren. På Tystingsbreen ved den vakre Strynefjellsvegen ligger et slik senter. Hit kommer folk fra nær og fjern for å kunne nyte skisportens mange gleder, uten å måtte kle seg for bitende kuldegrader. Ski og shorts er en herlig kombinasjon for den som vil jobbe på brunfargen, men det er slett ikke ufarlig. Solkrem er derfor viktig.

Muligheten er legio

Senteret er bare åpent i sommermånedene. Ellers på året er det normalt så mye snø i området at det er vanskelig å ta seg dit, dessuten er ofte hele senteret dekket av snø store deler av vinteren. Selve anlegget består av to heiser. Den ene er en download (64)stolheis som tar en opp til breen, der et T-kroktrekk tar en videre opp på breen. Vel opp på breen åpner det seg mange muligheter. For alle de som foretrekker å utforske fjellverdenen på turski er mulighetene mange, for vidda strekker seg milevis innover. Men det er kanskje først og fremst de mange muligheter som fjellskrentene tilbyr, som trekker til seg ungdom som gjerne vil leve litt tøffere. Skianleggets fallhøyde er nemlig hele 535 meter og perfekt for slalomkjøring, telemark, og ikke minst for snowboard.

Eksotisk

Anlegget har imidlertid ikke overnattingsplasser, men det finnes mange muligheter for det i nærområdet, hvor hytter og teltplasser kan leies. Det idylliske Strynevatnet ligger rett nedenfor og tilbyr begge deler. Området er fantastisk vakkert og stemningen langs vannet når solen står opp en vakker sommerdag er ikke mulig å beskrive. Også de lyse sommerkveldene, som spesielt fascinerer folk fra sydligere breddegrader, er en gave fra naturens side.