Sommeren er ikke høysesong for vintersporter, slik som ski og slalåm, og det er sikkert grunnen til at det å ferdes på ski om sommeren får mer preg av lek og moro enn det alvoret som preger de ivrigste skiløpernes vinteraktivitet. Det gjenspeiler seg også de aktiviteter som arrangeres på sommerskisentrene rundt om kring. Være seg turer, fester og uhøytidelige konkurranser i bakkene.

Brevandring har blitt en hit

Men sommerfjellet byr også på aktiviteter som krever full konsentrasjon og årvåkenhet. Et utpreget eksempel på en slik aktivitet er de brevandringer, som arrangeres i tilknytniicebergs-429132_960_720ng til sommerskisentrene. De ligger jo gjerne på eller nær isbreer så aktiviteten er nærliggende. Og populære for de ganske få kvalifiserte brevandringsledere som finnes har ofte fullt program hele sommeren. Iveren etter å få oppleve det trolske og vakre islandskapet på kloss hold er stor, men det er ikke noe man legger ut på på egen hånd. Til det innebærer det for store risiko, og ettersom man legger så stor vekt på sikkerhet på slike vandringer, er det begrenset hvor mange som kan være med på hver tur. Det igjen bidrar ytterligere til eksklusiviteten.

Sommerleir med ski på bena

At barn og unge reiser på sommerleir er jo noe de har gjort i alle tider, men at de reiser på ski-leir i sommerferien er nok noe ganske nytt for de aller fleste. Ikke desto mindre arrangeres det nå en lang rekke leirer, først og fremst for barn og unge, men også for voksne som ønsker å benytte sommeren til å utvikle sine skiferdigheter, eller til rett og slett bare få boltre seg i snøen sammen med andre skientusiaster. Slike leire gir jo også muligheten for skiinstruktører å utvide sesongen og dermed forbedre inntektsmulighetene. Og det er nok nettopp det å få stå på ski med kyndig veiledning som trekker mange til skiløypene sommerstid.