Det sies at Morgedal er skisportens vugge, for det var fra denne bygda i Telemark han kom fra, skilegenden Sondre Norheim. Han regnes av de fleste nordmenn som den første store skiløper. Han var en akrobat på ski, som har satt dype spor etter seg i skihistorien, ikke bare her i Norge, men også internasjonalt. Ikke minst i USA, der han levde mesteparten av sitt voksne liv.

Skisporten har vokst enormt siden den gang Norheim kjørte telemark ned fjellsidene i Telemark.

Her på denne siden kan du lese om at det å gå eller stå på ski ikke bare er noe som hører vinteren til. Norske fjell byr nemlig på utmerkede skiforhold selv midt på sommeren. Det er det stadig skientusiaster flere som oppdager. Så oppdag sommerfjellet!

Snø hele året

I dag har vi skisentre mange steder i landet. De fleste sentrene er av naturlige grunner bare åpne om vinteren, men på noen få steder kan skientusiaster fra hele verden utfolde seg fritt også i sommermånedene.

Det finnes tre sommerskisentre her i landet og det største og mest kjente ligger på Strynefjell. Her ligger snøen dyp nesten hele sommeren takket være Jostadalbreen som senteret ligger inntil. Om vinteren er det så mye snø på disse trakter at det ikke går å ta seg frem dit. Derfor starter sesongen først når snømengdene er blitt såpass redusert, at fjellveiene kan åpnes igjen etter vinterstengningen. Naturen er fantastisk vakker og vyene over vidder, og ned daler, til isblå fjorder er så imponerende at man nesten mister pusten.

Å kunne boltre seg i bakker og vidder under slike forhold, og i behagelig sommertemperatur, har blitt noe stadig flere tiltrekkes av. I alle fall om man ikke har fått nok av snø og ski, i løpet av en lang norske vinter.